De Stichting Welzijnsfonds Oostflakkee is in het leven geroepen om de financiƫn die gegenereerd worden uit de boedels van Bigge en Dabbe, op de juiste wijze te verdelen in de verstrekking van een subsidie aan onder andere verenigingen, stichtingen en goede doelen.

Nieuwsberichten

Gerestaureerd raadhuis heropent deuren

Gerestaureerd raadhuis heropent deuren

Het moment was meer dan toepasselijk. Bijna anderhalf jaar na de start van de grondige restauratie vond afgelopen weekend tijdens Open Monumentendag, de heropening plaats van het eeuwenoude raadhuis in Ooltgensplaat. Muziekkorps Van der Harst toog opgetogen door het dorp en trommelde en blies dat het een lieve lust was. Vele hoogwaardigheidsbekleders waren bij de heropening aanwezig en staken hun waardering voor de verbouwing niet onder stoelen of banken.

Waardering

De trotse voorzitter van het Welzijnsfonds Oostflakkee, de heer Piet van de Ree, heette iedereen van harte welkom bij de heropening. De heer Pau Heerschap sprak de aanwezigen toe in Oudorps dialect over zijn ontmoetingen met mensen uit de ‘Plaet’. Burgemeester Ada Grootenboer sprak namens het gemeentebestuur haar waardering uit over de grote renovatie. Naast trots gaf zij ook aan dat het vernieuwde gebouw voor iedereen is te gebruiken. Van vergadertijgers tot bruidsparen.

Snijplank

Tot slot bracht ook Hans van der Schraaf, voorzitter van de dorpsraad, de felicitaties over en presenteerde een mooi cadeau in de vorm van een snijplank met daarop het raadhuis afgebeeld. Uiteindelijk maakte de muziek nog een feestje op de Kaai en brachten 10-tallen bezoekers (hernieuwd) kennis met het oude raadhuis. Ook de eerste bruidsparen kwamen langs. De eerste boekingen zijn zelf al binnen!

Vergadering of bruiloft

Al met al een prachtige dag in de geschiedenis van Welzijnsfonds Oostflakkee, dat met de aanschaf en restauratie van het gebouw een forse uitdaging aanging. Denkt u op een of andere manier iets te kunnen betekenen voor het Welzijnsfonds dan wel het raadhuis, of zoekt u een locatie voor uw vergadering of bruiloft, dan bent u van harte uitgenodigd ons per mail te contacten: info@welzijnsfondsoostflakkee.nl.